Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler

Öksürüğe iyi gelen bitki ve önerileri bloğumuzdan okuyarak bilgi edinebilir ve derdinize çare bulabilirsiniz.


Soğuk algınlığı, astım, bronşit, sigara ve alerji gibi sebeplerden oluşan öksürüğü hafifletmenin bitkisel çözümleri vardır. Tabiki öksürük çok fazla ise, ilk olarak bir doktora gidin, sebeplerini kesin olarak öğrenin, gerekli tedavileri mutlaka alın. Bizim size önereceğimiz öksürüğe iyi gelen bitkiler alternatif olarak yardımcı olacaktır. İlk olarak soğan suyunu tavsiye edelim.

Kuru soğanı incecik doğrayıp, bir iki kaşık baş ile karıştırıp, oda sıcaklığında bekletin. Birkaç sonra soğan suyunu salacaktır. Çocuklara günde bir çay kaşığı, büyüklere ise, bir yemek kaşığı verebilirsiniz. Öksürüğe bire bir ilaçtır. Bronşit öksürüğü tedavisinde uzun yıllardır kullanılan kekik, öksürüğe iyi geliyor. Ada çayı, hem öksürüğü keser, hemde boğaz ağrısını keser. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara iyi gelen nane, öksürüğe iyi gelen bitkiler arasındadır. Boğaz ağrısını hafifletir, nefes almayı kolaylaştırır, kuru öksürüğü durdurur. Sıcak suya biraz nane köyünde ağzını kapatıp biraz bekletin. Demlenince içine tatlandırmadı için bal ekleyin ve için.

Birçok öksürük şurubunun içinde, merhemde, pastil ve buhar banyosunda kullanılan okaliptüs bitkisi, öksürüğü kesen önemli bitkilerden birisidir. Grip ve soğuk algınlığına da çok iyi gelir. Öksürükle beraber balgam söktürmek için, karabiber ve bal çayı yapabilirsiniz. Durmak bilmeyen öksürükler için, zencefil çok etkilidir. Bunların haricinde, sığırkuyruğu, Hint tütünü, ekinezya, meyankökü, hatmi çiçeği öksürüğe iyi gelen bitkiler içindedir. Ve bol bol su içmelisiniz. Su boğazınızı yumuşatacaktır. Fakat unutmayın ki, öksürüğü kesmek için, ilk olarak altında yatan nedeni bulmak ve ona çözüm üretmek gerekir. Şifalı günler dileriz.



Bir önceki içeriğimiz olan Maydonozun Faydaları adlı yazımızı okuyarak maydonoz hakkında pek bilinmeyen bilgileri öğrenebilirsiniz.


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Karabiber çayının öksürüğe iyi geldiği tecrübe ile sabittir. Tadı da çok güzel herkese tavsiye ederim.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!