Etiket Nedir? Lamine Termal Etiketin Özellikleri Nelerdir?


Günümüzde zamandan ve maliyetten kazanmak, ürün stoklarının kontrolde tutulması, hastane gibi alanlarda işlemlerin daha pratik yapılabilmesi adına etiket kullanımı oldukça yaygındır. Hemen hemen her cihazın ve ürünün üzerine etiket görmek mümkündür.

 

Etiket Nedir?

Kullanım alanına göre farklı çeşitlerde üretilmiş olan, başta stok yönetimi ve mal sayımı amacı ile kullanılan, ürünler ile ilgili fiyat gibi belli başlı bilgileri içeren ve ürünle ilgili önemli uyarıları barındıran materyallere etiket denmektedir. Etiket kullanımı oldukça yaygın ve çeşitlidir. Günümüzde en sık kullanılan etiketler; ürün etiketleri, barkod etiketleri, uyarı etiketleri, demirbaş etiketleri, yıkama talimatı etiketleri olarak sıralanabilmektedir.

 

Etiket Türleri Nelerdir?

Etiketler kullanım alanlarına göre isimlendirilmiş olsalar da, her iş koşullarında ve her sektörde farklı isimler ile ifade edilmektedir. Etiketlerinin çeşitliliğinin en temel sebebi her sektörde ihtiyaç olmasıdır. Etiket türleri sektörler açısından; eco termal etiketi, semi termal etiket, termal karton etiket, hamur etiket, vellum etiket, farma etiket, termal transfer etiket, floresan etiket ve daha birçok etiket ismi ve türü bulunmaktadır. Bu etiket çeşitleri içerisinde sık tercih edilen etiket türlerinden biri lamine termal etikettir.

 


 

Termal etiketler temel olarak eco termal ve lamine termal olarak ikiye ayrılmaktadır. Lamine termal etiket, termale sahip olan bir etiket türüdür ve yalnızca barkod yazıcılarda ve terzilerde kullanılırlar. Lamine, yani top termal etiketinin yüzey kısmındaki termal tabakanın yüzeyinde, koruyu bir tabaka bulunmaktadır ve bu da top termal etiketin ömrünü uzatmaktadır. Eco termal etikete göre daha uzun ömürlü olan lamine etiket, yapışkanlık açısından eco termal etiketle aynı özelliktedir.

 

Top etiketi diğer etiket türlerinden ayıran en önemli özelliği ile her iki tarafında da koruyucu bir tabakasının bulunmasıdır. Etiketin genel anlamda raf ömrü uzundur. Ömrünü tamamlamış olan etiketin üzerindeki baskılar zamanla silinir ve kaybolur. Fakat bu süre, diğer etiketlere göre uzun sürmektedir.

Lamine termal etiketinin en sık tercih edildiği alanlar ise gıda sektörüdür. Özellikle eco termal etiketine göre ısı, ışık ve nemden daha az etkilenen lamine etiketlerin, yine de yüksek ısıya maruz bırakılmaması ömrünü uzatan bir etkendir.

Kaynak: https://www.barkod.org

Yorumlar

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!